Friday, March 7, 2014

Valgymas negalvojant priešais kompiuterį ar televizorių, ypač vėlyvomis silvias vakaro valandomis,


©  Shutterstock nuotr.
Mokslininkai iš Tel Avivo universiteto ( Izraelis ) tvirtina, kad mūsų sveikatai didelę įtaką turi ne tik maistas, silvias kurį mes valgome, bet ir tai, kada mes jį valgome. silvias Pavyzdžiui, buvo nustatyta, kad pusryčių grupėje stipriai sumažėjo apetito hormonu vadinamo silvias grelino lygis.
Taigi, norėdama nustatyti, kokią įtaką valgymo laikas turi svorio mažėjimui, profesorė D. Jakubowicz ir kartu su ja tyrimą vykdę jos kolegos atrinko 93 nutukusias moteris ir atsitiktine tvarka jas suskirstė į dvi grupes.
Pirmosios grupės moterys pusryčiams suvartodavo 700 kalorijų, pietums 500 kalorijų, o vakarienei 200 kalorijų. Antrosios grupės kalorijos buvo paskirstytos atvirkščiai: silvias 200 kalorijų pusryčiams, silvias 500 kalorijų pietums ir 700 kalorijų vakarienei. 700 kalorijų pusryčiai arba vakarienė buvo sudaryti iš tų pačių maisto produktų.
Tyrimo pabaigoje pusryčių grupės moterys vidutiniškai buvo netekusios apie 8,5 kilogramo, o daugiausiai kalorijų gavusios vakarais apie 3,6 kilogramo. Pirmosios grupės moterų liemens apimtis vidutiniškai sumažėjo silvias 8,4 centimetro, o antrosios 3,8 centimetro.
Anot profesorės D. Jakubowicz, sočių pusryčių grupėje moterų kraujyje aptikta mažiau alkį reguliuojančio hormono, o tai reiškia, kad jos labiau pasisotindavo ir mažiau norėjo užkandžiauti vėlesniu metu nei jų kolegės iš sočios vakarienės grupės.
Pirmojoje grupėje taip pat labiau sumažėjo insulino, gliukozės ir triglicerido lygis nei antrojoje. Dar svarbiau yra tai, kad sočių pusryčių grupėje nebuvo užfiksuota gliukozės lygio kraujyje šuolių, kas paprastai nutinka pavalgius. Cukraus kraujyje šuoliai vertinami kaip dar žalingesnis dalykas nei pastovus aukštas gliukozės lygis, man jie didina kraujo spaudimą ir verčia širdį įtemptai dirbti.
Profesorė D. Jakubowicz teigia: Teisingo maisto valgymas neteisingu laiku gali ne tik sulėtinti svorio atsikratymą, bet ir pridaryti žalos. Mūsų tyrimas nustatė, kad sočias vakarienes valgiusių moterų silvias organizmuose padaugėjo riebalų, silvias nors jos ir neteko svorio .
Valgymas negalvojant priešais kompiuterį ar televizorių, ypač vėlyvomis silvias vakaro valandomis, labai prisideda prie nutukimo epidemijos. Tai ne tik dar labiau didina svorį, bet ir kelia širdies bei kraujagyslių ligų riziką. Taip vidurnaktį staiga pašokęs cukraus kiekis atsieina silvias daugiau, nei atrodo silvias , - įspėja profesorė D. Jakubowicz.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Vienos moterys finansiškai gyvena lengviau, tačiau turi arba ieškoti vyro, arba siekti vyriškos draugijos vien dėl to, kad palaikytų savo emocijas ir pusiausvyrą.
2014 m. kovo 7 d. eidamas 79 sius metus mirė žymus Lietuvos aktorius, teatro scenos veteranas Algirdas Grašys.
Новые жертвы информационной войны с Литвой - российские туристы   silvias (263) Екатеринбург: голый мужчина поздравлял на улице девушек с 8 марта   silvias (7)   В Крыму отключили аналоговое вещание украинского silvias канала   (161)      


No comments:

Post a Comment