Wednesday, March 5, 2014

Italai itin mėgsta pusryčiauti ne namuose. Jie šiam valgymui daug laiko neskiria, todėl labai dažnai


Kauno “Žalgiris” į mūšį su Maskvos CSKA stos be komandos kapitono Kauno mokslininkai perėmė kosminio palydovo valdymą iš žemės A. Pogrebnojaus kolekcijoje Žalgirio vardas įrašytas aukso raidėmis (2) Po sunkvežimio smūgio į “Toyota Aygo” mama su mažamečiu vaiku atsidūrė ligoninėje Paaiškėjo, breakfast buffet vancouver kurie vaikų darželiai veiks vasarą breakfast buffet vancouver Kaune Skaitytoja: iki nelaimės breakfast buffet vancouver ant Panemunės pėsčiųjų tilto – vienas žingsnis (21)
Itališka Sopranų vakarienė Užsienio spaudos nuotr.
Kultūros pinigais labiausiai pamaloninti: Pažaislio festivalis, Romuvos kino teatras ir Kauno kino studija (5) Nemokamą maitinimą gaunantys vaikai valgys sočiau Kaune viešės garsus JAV lietuvių kilmės virtuvės meistras M. Laiskonis
Ar teko kada susidurti su situacija, kada Italijoje po vakarienės užsisakę puodelį cappuccino buvote perverti nuostabos kupino žvilgsnio? O gal buvote sukritikuoti, kad tiesiog nusprendėte pasisaldinti karameliniu saldainiu ir išgirdote klausimą Saldainis tokiu metu? Šioje šalyje visada paisoma, kas, kaip bei kurią valandą valgoma. Griežtai ir be jokių išimčių iš taisyklių. Tik vietiniai tai priima daugiau nei natūraliai, nė neįsivaizduodami, kad gali būti kitaip, o svečių laukia pažintis su visai kitokia valgymo kultūra, kurioje, beje, didelis vaidmuo atitenka ne tik pasisotinimo faktui, bet ir tarpusavio bendravimui.
Pirmasis breakfast buffet vancouver dienos maistas Italijoje, kaip ir visur kitur, breakfast buffet vancouver yra pusryčiai, vadinami colazione. Tradiciškai jie šioje šalyje yra saldūs ir panašūs kaip Prancūzijoje, Ispanijoje ar Portugalijoje. Italo, kuris kasdieniams pusryčiams rinktųsi sotų angliškąjį variantą, pavyzdžiui, kiaušinius su kepta šonine ir pupelėmis, reikėtų paieškoti su žiburiu. Italijoje valgoma gerokai lengviau ir po labai nedaug, o kai kurie šio dienos maisto net iš viso atsisako.
Dažniausiai neatsiejama pusryčių dalis yra kava su pienu caffelatte, cappuccino arba puodelis stiprios espresso, o vėliau renkamasi pagal skonį. Itališka duonelė arba į skrebutį panašus fette biscottate, perteptas sviestu ir džemu arba šokoladiniu kremu? Dabar vis populiaresniais šioje šalyje tampančių sausų pusryčių dribsnių su pienu? Gal raguolis breakfast buffet vancouver brioche? O galbūt paprasčiausiai sausainiai? Beje, pastarasis valgis yra bene populiariausias ir mėgstamiausias Italijoje. Pusryčių užkandžiams breakfast buffet vancouver sausainėliams breakfast buffet vancouver bei raguoliams prekybos centruose išskiriamos netgi atskiros lentynos.
Įdomu tai, kad kas skirta pusryčiams, tas ir valgoma tik ryte. Pradedant kava, baigiant minėtaisiais sausainėliais. Kavos su pienu tikras italas niekada negers, pavyzdžiui, po vakarienės, nes pienas pripažįstamas tik pusryčių ingredientu. Taip pat, jeigu konkretus sausainis ir raguolis skirtas būtent pusryčiams jo niekas nepatieks breakfast buffet vancouver kaip paskutinio saldžiojo pietų akcento.
Italai itin mėgsta pusryčiauti ne namuose. Jie šiam valgymui daug laiko neskiria, todėl labai dažnai galima pamatyti vaizdą, kada kostiumuotas vyriškis ar pasidabinusi garbaus amžiaus moteris atsistoja tiesiog breakfast buffet vancouver prie kavinės baro, užsisako puodelį kavos bei, pavyzdžiui, ką tik iškeptą, dar garuojantį raguolį, čia pat, stovint, per kelias minutes viską išgeria, suvalgo ir galiausiai patraukia savais keliais.
Pietūs Italijoje vadinami svarbiausiu dienos maistu. Jeigu tik leidžia galimybės, italai netgi grįžta namo, kad galėtų pavalgyti drauge su visa savo šeima, giminaičiais ar draugais. To negalint padaryti savaitės bėgyje, dideli breakfast buffet vancouver šeimyniniai pietūs tada būtinai rengiami savaitgaliais.
Įprastai toks sotus pusiaudienio pasisėdėjimas trunka net kelias valandas. Tačiau dabar laikytis šios tradicijos breakfast buffet vancouver dėl įtempto gyvenimo rimto tampa vis sunkiau. Nors italai labai nusistatę prieš greitąjį maistą, bet trumpų pertraukų metų kartais net ir jie skuba į šalimais esančias kavinaites nusipirkti itališkos duonos sumuštinio panini ar užsuka į visame pasaulyje žinomus greito maisto tinklus.
Nepaisant to, giliai breakfast buffet vancouver širdyje kiekvienas svajoja apie gražius breakfast buffet vancouver šeimyninius pietus. Tradiciškai visoje Italijoje jie valgomi nuo 12 iki 14 valandos, tik pietuose šiek tiek vėliau nuo 12:15 iki 14:15 valandos. Nors toks laiko skirstymas kartais gali kelti šypseną, tačiau šioje šalyje itin laikomasi reguliarios mitybos principo ir visi visada valgo tuo pačiu metu, skaičiuodami netgi minutes.
Paprastai tradiciniai pietūs, itališkai pranzo, sočiausias dienos maistas susideda iš kelių patiekalų. Visų pirma tiekiami užkandžiai antipasto, pavyzdžiui, itališka duonelė, nedideli sumuštiniai bruschetta, alyvuogės, įvairūs mirkalai. Vėliau seka pirmasis patiekalas. Dažniausiai tai būna sriuba, makaronai, virtinukai ravioli ar daugiaryžis risotto. Galiausiai tiekiamas pagrindinis patiekalas su daržovių garnyru iš mėsos arba žuvies. Paskutinis akcentas saldus kąsnelis. Po sočių pietų nebūtina mąstyti apie riebius tortus ar pyragaičius puikiai tinka ir šviežių vaisių lėkštė.
Tarp pietų ir vakarienės, maždaug 15-17 valandomis, breakfast buffet vancouver egzistuoja užkandžio merenda metas. Šis valgyma

No comments:

Post a Comment