Tuesday, March 4, 2014

Azijos pietuose esatis Nepalas garsėja kaip šalis, kurioje susitinka turistai iš įvairių pasaulio vi


Azijos pietuose esatis Nepalas garsėja kaip šalis, kurioje susitinka turistai iš įvairių pasaulio vietų paskatinti vieno tikslo pamatyti savo akimis didingus Himalajų kalnus . Apsilankęs čia supranti, kodėl atsirado posakis: geriau vieną kartą pamatyti nei tūkstantį kartų išgirsti. Čia stūkso ir didysis Everestas (8848 m) , ir gražuolė Anapurna (daugiau kaip 7200 m kalnų masyvas).
Šalis, įsikūrusi kalnuose, apsupta vienuolynų, alsuojanti budistų dvasia svetinga kiekvienam caseys buffet atvykusiam. Užburiantys kalnai, draugiški nepaliečių veidai ir daugelį metų puoselėtos tradicijos visa tai neatsiejama Jūsų kelionės dalis.
Į KELIONĖS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA: - Apgyvendinimas kelionės metu viešbučiuose Nepale 3*, žygio į kalnus metu – tea-house tipo svečių caseys buffet namuose; - Apgyvendinimas kelionės metu viešbutyje Delyje 3*; - Pusryčiai viešbučiuose; - Pusryčiai atskridus į Delį; - Naktinis turas Delyje; - Dvi vakarienės Kathmandu mieste; - Kelionės mašinomis, džipais (pasitikimas oro uoste, pervežimas į oro uostą, pervežimai tarp miestų, pervežimai turų po miestus metu) ; - Angliškai kalbančio nepaliečio gido paslaugos kelionės metu (kelionės vadovas iš Lietuvos vertėjaus turų po miestus caseys buffet metu) ; - Turas po Čitavano Nacionalinį parką: džiunglių lankymo mokestis, visi leidimai, plaukimas kanojomis, jojimas drambliais ir PILNAS maitinimas: pusryčiai, pietūs, vakarienė; - Angliškai kalbančio nepaliečio caseys buffet gido paslaugos , PILNAS maitinimas žygio į kalnus metu (kelionės vadovas iš Lietuvos vertėjaus žygio į kalnus metu); - Būtinųjų medicininių išlaidų draudimas.
1-oji 2-oji diena. VILNIUS - DELIS – KATHMANDU. Patogus s krydis iš Vilniaus oro uosto į Indijos sostinę – Delį su trumpu persėdimu viename Europos miestų. Atskridus į Delį, pasisveikiname su šarmingaja Indija. Kelionių organizatorius “Voyage-Voyage” Jus vaišina pusryčiais Delyje. Po pusryčių važiuojame į oro uostą. Trumpas skrydis iš Delio į Nepalo sostinę – Katmandu. Pirmoji kelionės į Nepalą diena. caseys buffet Atskridus į Nepalą ir susitvarkius įvažiavimo į šalį formalumus, mus pasitinka mūsų Nepalo partnerių atstovai. Kartu su mūsų atstovais šalyje, kelionės vadovu iš Lietuvos ir vairuotoju vykstame į viešbutį.
Nepalo sostinė turbūt viena įdomiausių ir charizmatiškiausių Azijos valstybių sostinių. Vieną minutę šis miestas gali atrodyti modernus, o kitą, dingus elektrai priminti, kad atvykome į tikrąją Aziją (nuolatinis elektros dingimas caseys buffet mieste jau keliasdešimt metų didžiausias sostinės gyventojų galvos skausmas). Katmandu taip pat yra pradinis taškas pradedant ekspedicijas į Himalajų kalnus ar Tibetą, caseys buffet tai vieta, kurią aplankius, norisi sugrįžti dar ir dar
3-oji diena. KATHMANDU. Pradedame nuostabią dieną su gidu aplankant žymiausias kultūrines ir istoriškai svarbias Katmandu caseys buffet vietas. Lankome piligrimų traukos centrą hinduistų Pashupatinat šventyklą, tai viena svarbiausių šventyklų pastatytų dievo Šyvos garbei. Netoli šventyklos gausiai būriuojasi sadhu šventikai, religiniai atsiskyrėliai, atsisakę pasaulietiško gyvenimo, visada dėvintys oranžinius drabužius, kurie simbolizuoja šventumą. Šalia Pashupatinat šventyklos teka Bagmati upė, šalia šios upės kranto yra kremavimo ghat ai, kuriuose yra deginami mirusiųjų kūnai.
Katmandu mieste stūkso viena seniausių pasaulyje (2 000 metų senumo) budistų stupa žinoma kaip Bodhnath . Iš visų pusių atvykėlius kantriai stebinčios, viską matančios Budos akys suteikia šiai vietai dar daugiau šventumo. Aplankome Bodhnath stupą ir žymiausias caseys buffet Katmandu šventyklas. Lankome Swoyambhunath stupa, dar žinomą Monkey temple vardu tai viena aukščiausių Katmandu vietų, nuo kurios atsiveria įspūdinga miesto panorama.
Katmandu taip pat įsikūręs tibetiečių pabėgėlių centras, turėsime galimybę išgirsti istorijas žmonių, caseys buffet kurie rado namus kitoje šalyje bėgdami caseys buffet iš savosios. caseys buffet Tibetietiški kilimai, jų gamyba, savita technologija ir įvairūs rankdarbiai svetingi tibetiečiai mielai pasakoja apie savo darbus.
4-oji diena. KATHMANDU ČITVANO NACIONALINIS PARKAS. Šiandien pradedama kelionė džipais į 932 kvadratinių kilometrų Nepalo pietinėje dalyje įsikūrusį Čitvano nacionalinį parką. Chita (Tiger) + Ban (Jungle) tigrų džiunglės taip vietine kalba skamba šis Nacionalinio parko pavadinimas. caseys buffet
Susipažinimui su Nacionalinio parko gyvenimu ir kultūra lankomės Čitvano muziejuje. Po vizito tęsiame turą vaikščiodami po kaimelį, caseys buffet įsikūrusį Rapti upės pakrantėje, čia ir palydime saulėlydį. Vakarienė.
5-oji diena. caseys buffet CHITWAN NATIONAL PARK. Ryte instruktažas, kuriame vietiniai gidai mums paaiškins kaip elgtis turo po džiungles metu, kaip atpažinti caseys buffet gyvūnų pėdsakus, olas, kuriose jie gyvena, kaip elgtis, pamačius tigrą ir papasakos apie Nacionalinį caseys buffet parką. Kartu su jais plaukiame kanojomis, caseys buffet vėliau jojame drambliais džiunglėmis į laukinių gyvūnų paieškas. Džiunglėse galima pamatyti raganosius, meškas, antilopes ir kitus gyvūnus. O jeigu pasiseks, caseys buffet galbūt net pavyks išvysti Bengalijos tigru

No comments:

Post a Comment