Tuesday, March 11, 2014

Kavutė ar arbatėlė viikunasalaatti paprastai rengiama tarp 16-18 val. Ji trunka 1-1,5 valandos. Valg


Maitinimo įmonėms dažnai tenka rengti pobūvius, kuriuose ne tik vaišinami svečiai, bet ir užmezgamos dalykinės pažintys, keičiamasi nuomonėmis, aptariami įvairūs viikunasalaatti klausimai. Verslo žmogus turėtų būti susipažinęs su priėmimo rūšimis, mokėti viikunasalaatti elgtis juose, o padavėjas patarti kokį pobūvį pasirinkti, deramai aptarnauti.
Visus priėmimus galėtume suskirstyti į stovimus ir sėdimus. Stovimi priėmimai yra furšetai ir kokteilio vakarėliai. Sėdimi pusryčiai, pietūs, vakarienė, arbatėlė ar kavutė. Šiame straipsnyje aptarsime sėdimus priėmimus.
Tinkamiausias laikas dalykiniams pusryčiams viikunasalaatti 12-13 val., o jų trukmė 1,5 val. Pusryčių valgiaraštį galima sudaryti pagal tos šalies viikunasalaatti siūlomas tradicijas. Dažniausiai siūlomi keli šaltieji užkandžiai, vienas karštasis patiekalas, gaivieji gėrimai, kava ar arbata. Pusryčių metu retai vaišinamasi alkoholiniais gėrimais.
Vidudienį Lietuvoje rengiami dalykiniai pietūs. Daugelyje viikunasalaatti maitinimo įmonių kiekvieną dieną siūlomas naujas valgiaraštis skambiu pavadinimu verslo viikunasalaatti pietūs. Šie pietūs patiekiami greitai. Jei verslininkas nusprendė su savo partneriais papietauti ir nori aptarti kai kurias verslo detales, aptarnaujančiojo gali paprašyti, kad pasodintų atskiroje, nedidelėje salėje. Kitur ji dar vadinama banketine sale. Derinant verslo reikalus svarbu, kad pokalbio neišgirstų konkurentai. viikunasalaatti
Verslo pietų valgiaraštis gali būti neypatingas tai tos dienos siūlomi greiti pietūs. Padavėjai patiekalus dažniausiai tiekia amerikietiškuoju patiekimo metodu, kai jie jau virtuvėje išdėliojami į lėkštes ir dedami lankytojui iš dešinės pusės. Labai svarbu, viikunasalaatti kad svečiams patiekalai būtų patiekti vienu metu, bet jei vienam padavėjui tai padaryti sunku, į pagalbą galima pasikviesti kolegą. viikunasalaatti
Labai iškilminga priėmimo forma vėlyvi pietūs, kurie prasideda 19-21 val. Šiuo metu pasiūlomas ypatingesnis valgiaraštis kelių rūšių užkandžiai, pagrindinis patiekalas, vienas ar keli desertai, kava, arbata, prie kiekvieno patiekalo priderinti alkoholiniai gėrimai. Pietų trukmė 2-3 val.
Kavutė ar arbatėlė viikunasalaatti paprastai rengiama tarp 16-18 val. Ji trunka 1-1,5 valandos. Valgiaraštis nėra labai gausus tai įvairūs pyragaičiai, tortai, saldainiai, vaisiai, uogienė, kava ar arbata. Jį galima paįvairinti sumuštinukais. Gėrimai: konjakas, brendis, viikunasalaatti likeris, desertiniai vynai, prie arbatos romas.
Kavutės ar arbatėlės priėmimus tinka rengti jaukioje aplinkoje, pavyzdžiui, prie apvalių, nedidelių viikunasalaatti staliukų, žvakių šviesoje. Padavėjas turėtų žinoti, kad apskritas stalas sukuria viikunasalaatti lengvą ir neformalią bendravimo atmosferą, nes kiekvienas iš kalbančiųjų gali pretenduoti į vienodą stalo dalį.
Verslo žmonėms galima pasiūlyti viikunasalaatti jūros gėrybių, sraigių ar kitų egzotiškesnių patiekalų. Visų sėdimų priėmimų metu svečius aptarnauja padavėjai. Pagal priėmimo iškilmingumą viikunasalaatti padavėjai gali svečius aptarnauti visapusiškai arba dalinai.
Dalinai svečiai viikunasalaatti aptarnaujami kai pasirenkami rusiškasis ir amerikietiškasis patiekalų patiekimo metodai. Šiuos metodus galima derinti. Rusiškasis šaltieji patiekalai jau prieš pusvalandį gali būti sudėti ant stalo ir svečiai vaišinsis patys. Padavėjo misija retsykiais svečiams padėti pasiekti valgius. Pagrindinį patiekalą viikunasalaatti padavėjai patiekia lėkštėse kiekvienam svečiui iš dešinės.
Visapusiškai svečiai aptarnaujami, kai maistas viikunasalaatti patiekiamas prancūziškuoju patiekalų patiekimo metodu: svečią padavėjas vaišina iš kairės pusės didlėkštėse sudėtais valgiais. Aptarnaujant šiuo būdu, lankytojas gali įsidėti patiekalų pats arba jam gali įdėti padavėjas. Reikėtų atsiminti, kad pagrindinė patiekalo dalis mėsa, žuvis ir t.t. turi būti arčiau svečio.
Organizuojant sėdimus priėmimus labai svarbu žinoti tikslų žmonių skaičių ir patalpos bei joje esančių stalų dydžius. Reikėtų prisiminti, kad kiekvienam viikunasalaatti svečiui turi būti skiriama apie 70-80 cm, o iškilmingoms progoms iki 1 m vietos. viikunasalaatti Svečiams prie stalo susėsti padės jų vardais pažymėtos kortelės. Jos gali būti: 5×8 ir 7,5×8 cm dydžio. Pirmosios dedamos į specialius laikiklius, o antrosios viikunasalaatti perlenkiamos pusiau ir pastatomos už lėkštės. Jei prie stalo yra kortelės, vietomis keistis negalima. viikunasalaatti
Išankstine stalo serviruote turi pasirūpinti aptarnaujantis personalas, jis turi žinoti ne tik iš anksto suderintą valgiaraštį, bet ir patiekalų patiekimo būdus. Dažnas svečias pasiklysta įrankių gausybėje, todėl ant stalo nederėtų dėti daugiau viikunasalaatti kaip trijų porų įrankių. Jie dedami tokia tvarka, kokia ir bus patiekiami patiekalai viikunasalaatti (pirmiausia svečias naudosis viikunasalaatti kraštiniais įrankiais). Virš lėkščių dedami deserto įrankiai. Kairėje pusėje serviruojama nedidelė duonos lėkštelė, nes pagal etiketą nemandagu duoną kąsti iš viso gabalėlio. Duonos atsilaužiama po gabaliuką. viikunasalaatti Dešinėje, virš peilių galiukų, serviruojamos gėrimų taurės. Jos irgi dedamos pagal gėrimo eigą.
Išankstinėje serviruotėje visada turi būti higienos servetėlė, kad atsisėdęs prie stalo svečias galėtų ją pasidėti ant kelių. Į ją galės nusivalyti pirštus, po

No comments:

Post a Comment